shopping cart, shopping, chrome steel

Akvariebutiker

Detta är mina egna erfarenheter av de butiker jag besökt. Jag har inget intresse av att försöka tala illa om någon utan utgår endas från mina upplevelser. Skulle någon av de butikerna jag tar upp här ha några synpunkter får ni gärna höra av er, däremot lär det inte påverka mitt ömdömme.

 

Godhems Zoologiska  (Göteborg)

http://www.godhemszoo.se/

5/5

Mycket trevlig butik som tar sig tid för sina kunder. De ser även över sitt sortiment regelbundet och testar nya varumärken för att sälja det de själva tror på. Personalen är väl påläst och kunnig.

De inriktar sig främst på mindre akvarier och växter.De har ett mycket bra utbud av teknik. De säljer en del mer ovanliga men mycket bra märken när det gäller filter och belysning. De har även de vanliga klassiska märkena.

Det de inte har hemma beställer de åt dig.

Fiskar har de inte så mycket av men finns en del och även lite räkor. De fiskar som finns ser ut att må bra.

 

Stork Zoo (Göteborg)

(saknar hemsida)

3/5

Trevlig personal och fint utbud på fiskar. Vettiga priser på det jag har kollat. Har en del mer ovanliga fiskar och verkar vara måna om dem de har.

Något anonym butik som borde synas lite mer så att folk hittar dit.

 

Herkules Zoo (Göteborg)

http://herkuleszoo.se/

0/5

Undvik denna butik!

När var jag skulle komma igång och starta upp mitt första akvarium gick jag dit för tips och råd. Hade även tänkt köpa ett större akvarium där.

Mer dryg och otrevlig personal har jag inte mött någon annanstans. De har ett stort sortiment på fiskar och även en del saltvatten. De har även en del akvarier men om de faktiskt är till salu vet jag inte då de inte är intresserade av nya kunder.

Gick dit även efter att mitt första kar varit igång ett tag för att köpa en del fisk, samma visa då, otrevlig personal som tydligt visade sin förakt för de som ännu inte lärt sig allt som finns att veta om fiskar. Att överhuvudtaget försöka få hjälp var näst intill omöjligt. Som tillägg träffade jag på olika personer ur personalen på mina besök.

 

Hornbach (Göteborg)

https://www.hornbach.se/

2/5

Ganska stort utbud på fiskar och mycket bra priser. De har även bra priser på akvarier med tillbehör och mat.

Tyvärr får de ett lågt betyg då personalen ofta tycker att det är viktigare att stå och prata med varandra istället för att ta hand om sina kunder som står i kö och väntar. Vid ett tillfälle var vi ett antal kunder som väntade 10 minuter på att någon skulle hjälpa oss. Vi hittade zoopersonalen bakom en hylla kollandes mot fiskarna. Där stod hon och pratade med sin kollega i lugn och ro och fortsatte med detta trots att vi påkallade uppmärksamhet.

Kunskapen hos personalen varierar stort, de verkar ha några enstaka som har viss kunskap.

 

Akvarietjänst (Malmö)

https://www.akvarietjanst.se/akvarium

3,5/5

Troligtvis en av Sveriges äldsta akvaristbutiker. Mycket stort sortiment på fiskar. Har även en hel del akvarier och tillbehör samt levande foder. Tiden går snabbt när man går omkring i butiken och kollar alla fiskar.

Trevlig personal som har lång erfarenhet. De hade fått ett högre betyg om deras råd inte varit felaktiga. De rekommenderade fiskar som var alldeles för stora som vuxna för de akvarier jag uppgav att jag har. Fick även felaktiga råd om en fisk som ledde till att halva stimmet dog. Detta är däremot en mer ovanlig sort och har full förståelse för att de inte är pålästa om alla sorter. Bättre då att säga att man inte vet istället för att ge felaktiga råd.